6-7 OCTOMBRIE 2018, SIBIU
Înscrieri spectacole

Înscrieri spectacole

Termenul limită este 15 ianuarie 2018.

Festivalul 25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP este un spațiu al întâlnirilor creatorilor de teatru de registre cât mai diferite, din întreaga țară și nu numai.


NU suntem adepții premiilor și a jurizărilor. Festivalul nu este unul competitiv în sensul acordării de premii, mențiuni și alte recompense. Competiția constă în provocarea pe care o oferă diversitatea esteticilor și mecanismelor teatrale care vor fi parte din acest festival. Considerăm că elemente de genul juriu/ premii nu înseamnă altceva decât buget irosit și crearea unor false ierarhii, în detrimentul întâlnirilor și al provocărilor reale și fructuoase.

Selecția va fi făcută de staff-ul festivalului, fără a avea pretenția de a emite judecăți de valoare.
Vom invita spectacolele care au ceva de spus în contextul festivalului așa cum îl știm noi, și –IMPORTANT – al spațiilor pe care noi le avem la dispoziție. Criteriile după care vom invita spectacolele sunt următoarele:

– Apartenența la o structură cu activitate constantă în teatrul contemporan și în artele contemporane.
– Activitate constantă și diversă în aria teatrului independent.
– Capacitatea de adaptare a spectacolului la spații cât mai diverse și neconvenționale.
– Posibilitatea ca estetica spectacolului să completeze alte estetici ale spectacolelor prezente în festival, pentru a contura în acest fel un material teatral cât mai divers. Înglobarea într-un întreg (având în vedere specificul proiectului) al festivalului, atât stilistic, cât și din punct de vedere pragmatic (al flexibilității bugetului și al adaptării la spațiile de joc disponibile).
– Intensitatea provocărilor estetice, conceptuale și ideologice pe care spectacolul le propune.