6-7 OCTOMBRIE 2018, SIBIU
Jurnal

Cea de-a treia ediție a proiectului Teatrul din Cartier se apropie de finish

Joi, 2 noiembrie 2017, de la ora 19:00, la Librăria Habitus, sibienii sunt așteptați la ultimul spectacol din cadrul ediției a treia a proiectului Teatrul din Cartier, acțiune organizată de Asociația Culturală BIS, cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, precum și de Consiliul Județean Sibiu, având drept partener de tradiție UNIMAT.

În intervalul 2 august – 2 noiembrie, proiectul a propus 18 evenimente, desfășurate în cartierele din Sibiu (Trei Stejari, Terezian, Ștrand, Hipodrom, Valea Aurie, în centrul orașului ―Piața Mică) dar și la Mediaș. A fost o călătorie plină de satisfacții și de imprevizibil, fiindcă reprezentațiile au avut loc în spații neconvenționale (Gradina BIS Teatru, sălile de sport ale liceelor sibiene, filiala Bibliotecii Astra din Valea Aurie, malul Râul Cibin, sinagoga din Mediaș), organizatorii urmărind atât să aducă bucurie spectatorilor fideli, care așteaptă cu nerăbdare fiecare nouă ediție, dar și să atragă înspre teatru o categorie de public ce nu frecventează în mod obișnuit sălile de spectacole.

Pentru prima dată în cadrul acestui proiect, Podul Neculce, cunoscut și sub denumirea de „Podul cel Nou” a fost gazda unor evenimente culturale, în datele de 30 și 31 august, aici fiind prezentate spectacolele “Orașul meu“, respectiv “Planeta roz bombon“. Prin aceste acțiuni Asociația Culturală BIS, Asociația PLAY și Comunitatea chitaristilor din Sibiu și-au dat mâna în vederea conștientizării nevoii unui oraș mai atent gestionat din punct de vedere urbanistic, mai curat și mai civilizat.

Noutatea acestei ediții a fost reprezentată de faptul că alături de spectacole de teatru programul a oferit concerte (Lipicioșii au prezentat show-ul „Planeta Roz Bombon”) dar și ateliere de teatru-forum, susținute de membrii echipei BIS (Claudiu Fălămaș, Mihai Alexandru, Andrada Grosu, Aneea Opriș și Bogdan Talmaciu). Pe durata celor trei luni de spectacole, publicul deosebit de numeros și de entuziast a aplaudat, a râs, a plâns, a dansat, a fredonat alături de artiști, piesele din show-urile muzicale, fiecare reprezentație încheindu-se cu un dialog între actori și spectatori.

Acest schimb minunat de energii se va resimți cu siguranță și joi, 2 noiembrie, la Librăria Habitus, unde „Clandestino“ va încheia caravana de spectacole BIS Teatru din anul acesta. Având ca sursă de inspirație primul capitol din „O istorie a lumii în 10½ capitole” de Julian Barnes, Laurențiu Bănescu și Claudiu Fălămaș și-au propus să descrețească frunțile sibienilor, să aducă bună dispoziție, propunând totodată o meditație pe tema vieții ca o călătorie înspre un țel necunoscut, o călătorie plină de frământări, de incertitudini dar și de momente minunate, ce merită trăite din plin.

Această frumoasă incursiune artistică va fi urmată de discuții cu actorii și cu echipa, dar și de o retrospectiva vizuală a ediției nu numărul trei a proiectului Teatrul din Cartier.

Distribuie!

0 comments on “Cea de-a treia ediție a proiectului Teatrul din Cartier se apropie de finish

Leave Comment